Ένα Κερκυραϊκό πιάτο, το οποίο μπορεί να γίνει με κόκκορα, κοτόπουλο ή κρέας μοσχαρίσιο.
Είναι εύκολο, μυρωδάτο και πεντανόστιμο πιάτο. Δοκιμάστε το!!
Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο ή κόκκορα κομμένο σε μερίδες
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
λίγη ζαχαρίτσα
μπαχαρικά διάφορα:κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
αλατοπίπερο
μακαρόνια χοντρά Νο 5
τυρί τριμμένο για μακαρόνια
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ροδίζουμε για λίγο το κοτόπουλο.
Κατόπιν, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε και αυτά να ροδίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, το πελτέ αραιωμένο με λίγο νεράκι, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και όλα τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και ζεστό νερό, τόσο ώστε να μισοσκεπάζεται το φαγητό και κουνάμε τη κατσαρόλα κυκλικά με τα χέρια μας να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το φαγητό μας να σιγοβράσει. Προσέχουμε, κατά διαστήματα, μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νεράκι.
Πρέπει να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σαλτσούλα του το φαγητό μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας, με κοτόπουλο και σαλτσούλα. Γαρνίρουμε αν θέλουμε και με τυρί τριμμένο.
(Στη φωτο το μακαρόνι είναι πιο ψιλό, κατόπιν παρακλήσεως καλεσμένων).
Καλή επιτυχία!!!!